Normalitzar el consum saludable i fer-lo accessible, una prioritat

Saber l’origen d’allò que estem menjant, com s’ha cultivat i en quina època de l’any, és una tendència a l’alça entre aquell consumidor exigent i conscienciat que ha fet seva la dita “som el que mengem”. L’evidència de menjar productes de temporadano només repercuteix en la nostra salut sinó que afavoreix la sostenibilitat i preserva l’entorn rural de país ha fet que cada vegada més la població vulgui saber què menja i aposti per consumir producte fresc i de proximitat. Però encara hi ha molta feina per fer.

El ritme de vida diari -amb manca de temps per anar a comprar i entrar a la cuina-, els impactes publicitaris i el fàcil accés als lineals dels supermercats a una alimentació de poca qualitat i barata durant tots els mesos de l’any, fa que menjar saludable sigui una assignatura de millorar. Catalunya és un país que menja bé però que podria menjar millor i, per tant, cal molta pedagogia. Una manera de fer-la és acostant l’entorn urbà a el món rural. El sector primari ha d’esforçar a seduir la població, ensenyar-li el seu producte de qualitat i tota la feina que hi ha darrere.

Per la seva banda l’entorn de ciutat ha de interioritzar que el pagès és indispensable si volem assegurar-nos una dieta saludable. Només d’aquesta manera cohesionaremos el territori i garantirem l’abastiment alimentari en un futur.

Aquesta és una de les principals conclusions de l’ debat sobre hàbits alimentaris i producte de proximitat celebrat aquesta setmana a l’hotel Ànima de Barcelona

En el marc de l’cicle Els Miradors de Catalunya organitzat per La Vanguardia en col·laboració amb la Generalitat. Els ponents que van participar van ser: Teresa Jordà, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Josep Sucarrats, director de la revista Cuina; Marc Riera, director executiu de la Fundació de l’Món Rural; Ada Parellada, cuinera i propietària del restaurant Semproniana; Núria Coll, directora de la revista Ets el que menges i el Com Com Festival i Ramon Sentmartí, director gerent de Prodeca, productora d’exportacions agroalimentàries.

Bomba Bomba

About Bomba Bomba

Obre el xat
Xat de Bomba Bomba
Hola, benvingut/da a BOMBA BOMBA. Et puc ajudar?